konstrukce a zateplení světlíku

Rubriky:

Reklama
TM Tom Matl @tom.matl před 5 roky28.06.2019 13:29:00
konstrukce a zateplení světlíku

Dobrý den,
mám starý dům, který nemá zateplenou střechu - v podstatě je to půda jak se kdysi dělávala - jen krokve, latě a tašky. Na podlaze půdy (což je zdupaná hlína? a struska na dřevěných prknech) je igelitová plachta (ale fórová, jednotlivé kusy plachty jsou položené přes sebe) a na tom jsou dvě vrstvy polystyrenu - dohromady cca 40cm.


Rozhodli jsme se, že do obýváku uděláme světlík, aby tam bylo více světla - přeci jenomi obyvák nemá přímo svoje okno a půda je vysoká jen asi 1,5 m.

Střešní okno je už ve střeše nainstalované - 78x98m, plastové, trojsklo.

Přemýšlím nad konstrukcí a zateplením světlíku, protože s tím nemám žádné zkušenosti.

Můžete mi prosím poradit?

Světlík jsem namyslel tak jak je načrtnutý na obrázcích, sádrokarton mám v plánu montoval zelený (odolnější proti vlhkosti).

1- Je konstrukce OK?
2- Co parozábrana? Je třeba a kam ji případně umístit, když u střešních tašek žádná není takže ji nemám na co navázat. Zateplovat střechu neplánuji, protože výhledově za 8let budu řešit nástavbu a půda je tak nízká, že se ji nedá rozumně využít.
3 - jak řešit izolaci? a je dobrý nápad sádrošovou "budku" ještě obalovat polystyrenem?

Děkuji moc za případnou pomoc,
Tomáš Mátl

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.