Styk střechy se zateplenou fasádou

Rubriky:

Reklama
TB Tomáš Balík @tomas.balik před 4 roky26.08.2019 10:48:00
Styk střechy se zateplenou fasádou

Dobrý den,
prosím o Vaše zkušenosti, nápady.

Stavím patrový dům se sedlovou střechou, kdy patro je pouze nad obytnou částí. Nad garáží je tedy sedlová střecha o cca 2,5 metru níže, tzn. z jedné strany má vlastní štít a z druhé přiléhá ke stěně obytné části.

Dům bude zateplen 20cm EPS, střecha vazníková s betonovou taškou.

Trochu si lámu hlavu nad provedením detailu - osazení vazníku, styk krytiny (oplechování) s obytnou částí tak, aby to bylo co nejlépe technicky vyřešené.

Napadá mne postup:
1. Před osazení vazníků zateplit část stěny na kterou bude přiléhat krajní střešní vazník (celý trojúhelník) s přesahy tak aby bylo možné k izolantu rovnou připlácnout i oplechování
2. Natáhnout polystyren lepidlem s perlinkou (od krajů nechat část perlinky a polystyrenu bez lepidla pro pozdější napojení zbytku stěny.
3. Zateplení zakrýt nějakou levnou lepenkou, případně folií tak, aby na tuto část nepršelo a nesvítilo.
4. Krajní střešní vazník přirazit těsně k zateplené stěně.
5. Krytinu a oplechování napojit na zateplenou stěnu.
6. Během příštího roku zateplit zbytek domu.
7. Přetáhnout fasádu přes oplechování.

Tento detail nevykazuje žádné tepelné mosty. Na druhou bych rád dělal celé zateplení domu najednou, protože se trochu bojím toho napojování a nechce se mi nechávat takto "useknutý" zateplení vystavené nepřízni počasí třeba i rok.

Druhá varianta je tedy taková, že nyní se nic zateplovat nebude, střecha se provizorně dotáhne ke zdivu a při realizaci zateplení se zkrátí latě, vsune polystyren mezi stěnu a vazník, co půjde, natáhne lepidlem s perlinkou a dotáhne se finál střecha k zateplováku.

Máte nějaké rady nebo zkušenosti s vaším řešením?
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.