Izolace Ytong střechy

Rubriky:

Reklama
TV Tomáš Veselý @tomas.vesely582 před 4 roky27.08.2019 07:59:00
Izolace Ytong střechy

Dobrý den,,
prosím o radu ohledně izolace masivní střechy Ytong. Mám vypracovaný přiložený detail, ze kterého ale nemám příliš dobrý pocit.
Nejvíc se bojím, že celá střešní konstrukce se vlivem vodorovné složky síly zatížení od pálené střešní krytiny a sněhu může posunout. Jsou tam tepelné mosty od závitových tyčí, ale na nic lepšího jsem nepřišel. Dodavatel Ytongu preferuje jako tepelnou izolaci desky Multipor, ty jsou ale podstatně dražší než polystyren. Jako další podporované řešení mají PUR panely, ale ty jsem nenašel v dostatečné tloušťce.

Pracovní postup bych si představoval tak, že:
1) Po zmonolitnění Ytong střechy se chemickou kotvou v daných rozestupech ukotví závitové tyče pr.12mm do střechy
2) Potom se provede tekutou hydroizolací pojistná hydroizolace v celé ploše střechy
3) Přes závitové tyče se osadí 400mm polystyrenu EPS100 a navrch 60mm EPS 250 pro zvýšení roznášecí plochy pod kontralatěmi.
4) Pak se instalují kontrolatě 60x40, které se ještě v hřebeni stáhnou pásovinou proti skluzu ve směru spádu střechy vlivem zatížení pálenou střešní krytinou a zatížení sněhem
5) Pak se osadí latě 60x40 a na ně pálená střešní krytina

Předem děkuji.
TV

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.