Dobrý den,
mám zprovozněnou fotovoltaiku 3,5kWp + 4,8kWh baterie a vyměněný elektroměr na 4Q.
Neohlídal jsem si včas změnu dodavatele – stávající dodavatel nevykupuje přebytky a kvůli výpovědní lhůtě při změně dodavatel budu mít smlouvu na výkup nejdříve v Prosinci.
Rád bych v měniči změnil nastavení z nulové povoleného přetoku na neomezený už teď, protože:
- Vysledoval jsem, že při zakázaném přetoku beru cca 30% energie ze sítě, přestože je elektrárna nevyužitá (měnič dorovnává spotřebu domu na nulu velmi pomalu). Když omezení vypnu, je to do 5%.
- Připadá mi to „ekologické“ – když bylo spotřebováno tolik energie na výrobu všech komponent elektrárny, je škoda, aby byla nevyužitá
Rád bych porozuměl následujícímu:
- Jaká je výše pokut, která hrozí. Nějakou tabulku jsem na internetu našel, ale způsob výpočtu nechápu
- Jaká je pravděpodobnost, že pokutu skutečně dostanu, stalo se o někomu? Můj distributor je ČEZ. Maximální denní přetok očekávám 10kWh.
Díky,
Petr Cafourek
Tak si přečtěte vyhlášku č.16/2016 Sb. Paragraf 3, odstavec 3. Tu svou praxi, co zde popisujete, tou škodíte jen…
Ano, je to RCT DC6. Je potřeba nastavit položku "Solar plant peak power" na skutečnou hodnotu rezervovaného…
Přetok může být ve výši povoleného výkonu FVE. Na to snad smlouva o připojení je.
Stačí si předčíst smlouvu o připojení, viz příloha. Instalováno 7,630 kW, rezervovaný výkon 9,156 kW. Na střídači…
před více než rokem
Máš pravdu, ale nešťastníkům s 10kW je rato výjimka k prdu. Ve smlouvě je napsáno, že do PPP nesmíš elektrárnu…
před více než rokem
To neplatí vždy a pro každého. Například záložní generátory v Temelíně procesem PPP neprošli a přesto je připojují…
před více než rokem
190 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení