Bojler s TČ(Luftbojler) - ohřev TUV, topení, částečné větrání

Rubriky:

Reklama
MK Miroslav Koťátko @miroslav.kotatko před 4 roky29.09.2019 14:24:00
Bojler s TČ(Luftbojler) - ohřev TUV, topení, částečné větrání

Dobrý den,
měl bych na Vás zde prosbu. U zamýšleného NED/PD bungalovu s plánovanými TZ 2-3 kW a obytnou plochou do 130m2 plánuji bojler s TČ, kterým bych kromě ohřevu TUV rád řešil i část vytápění přes výměník a i částečné větrání. Topení plánujeme teplovodní, podlahové. Přívod vzduchu do bojleru by byl řešen z nezateplené půdy a odpadním teplem z koupelny a kuchyně. Ochlazený vzduch by byl pouštěn zpět do půdního prostoru a do spíže, kde chladnější vzduch by byl žádoucí. Dodatečné teplo by řešila integrovaná patrona v bojleru, případně připojený elektrokotel. Pokud jde o samotný luftbojler, tak uvažuji Nilan VT3132. Pro jasnou představu přikládám ještě schéma zapojení. Na podobné zapojení jsem zde, myslím, už narazil, ale raději se ptám, zda by takovéto připojení bylo možné a efektivní.

Děkuji za Vaše odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.