Podlahové vytápění - 2NP bytový dům

Rubriky:

PA Patrik Aulický @patrik.aulicky před 4 roky29.12.2019 12:40:00
Podlahové vytápění - 2NP bytový dům

Dobrý den,

snažím se tu projít forum pro nějaké informace, ovšem snad mi dáte za pravdu, že ohledně PT je každý projekt vcelku individuální a pro mě jakožto Laika je dost těžké najít vhodnou variantu, na tož abych aspoň správně věděl co konkrétně hledat. Dovolím si tedy založit vlastní vlákno, kde bych popsal jakou situaci řeším a jaká je představa o řešení, budu velmi vděčný za Vaše rady a postřehy, případně doporučení co ano a co rozhodně ne, nebo na co si dát pozor.

Malé story - lze přeskočit
S přítelkyní jsme koupili byt, samozřejmě prohlídky trvají sotva pár desítek minut a nemovitosti nekupujeme každý den, snad to taky znáte, takže půlka otázek se vytratila v etheru a spousta věcí jsme neviděli. Nicméně i přes veškerá zjištění jsme s cenou spokojeni a krabice jsme do vybalily :) Naštěstí nám zůstali nějaké finance, které jsme chtěli na koupelnu ale hold elektřina a zejména topení, které je se starými radiátory (bohužel to není ani litina) a v ocelových trubkách, jejichž průměr se mění podle toho co buď přišlo pod ruce nebo odhadu průměru řádně podnapilého topenáře, kdo ví. Takže tak jako tak je třeba udělat. PT bylo vždy dle našeho názoru nejkomfortnějším způsobem topení a malým snem, nicméně po nějakém zjišťování suchých cest, by mohlo být reálně si tento drobný sen splnit. Ovšem proto jsem tu abychom zvolili vhodný způsob. Vím, že udělat si nezávaznou kalkulaci od nějakých topenářů by bylo asi nejjednodušší ale rád mám rozhled a vím co vybírám a proč to vybírám a většinou pak jdu cíleně jen po cenových nabídkách na konkrétní produkt.

Jedná se tedy o 2NP starozástavbu, bytový a cihlový dům, postavený kolem roku 1950, podlahovou skladbu tedy předpokládám trám, prkno, nějaký gumoasfalt/lepenka? (To je asi otázka na Vás kdo něco takové už otevřel, já se na to teprve chystám.) a převážně parkety. Podlaha je až na jednu místnost kde mírně celkově letí rovná.

Moje představa nové skladby:
Trám, původní překlad+ přidání 8-10mm OSB desky / 30mm OSB desku (dle stavu původního překladu), nivelační odlehčená stěrka, zamýšlel jsem nějakou reflexní folii a systémovou desku na kterou by bylo možné instalovat zpět parkety a jiné podlahové krytiny (v koupelně vhodná sys. deska pro dlažbu). Ovšem myslel jsem, že odrazové folie slouží k tomu aby se teplo tlačilo vzhůru, dle jednoho článku zde na tomto webu mají tyto folie spíš dobrý marketing než funkčnost. Proto tedy hledám nějakou variantu tak aby se nezvedla příliš podlaha, celkově bych se chtěl vejít nejvýše o zvednutí do 4cm. Samozřejmě nepočítám úplně s nějakou izolací, možná bych jí řešil v případě že bych otevíral podlahy až na trámy, nicméně vzhledem na to, že náš byt se nachází 2NP trochu hřeším na budoucí odizolování stropů majitelem pode mnou. Celkem se mi líbí systémové desky Jupiter jen ta cenovka je trochu nad rozpočet. Takže hledám nějaké možnosti a doporučení tu.

Nějaké základní info co tedy hledám:

Systém se zvýšením výšky, včetně nivelace a zpevnění podlah o 4cm max - ideálně.
Systém vhodný pro pokládku parket 60% ,plovoucí podlahy 25%, dlažba 15% z celkové plochy bytu.
Rozvaděč bude na 6 okruhů, ačkoliv se do limitu nejspíš nebudu vejít, chtěl bych zvolit takový který je do budoucna možný osadit servohlavicemi.
Ohřev je kondenzačním plynovým kotlem.
Cenovka do které bych se chtěl vejít svépomocí je cca 1200kč za 1m2 při 102m2, ideálně včetně případné nivelace, zesílení podlahy osb, penetrace. Možná mám hlavu v oblacích, nicméně proto jsem tu a budu vděčný za každou radu postřeh, nebo návrh technologie, výrobce apod.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.