Porucha rucha podlahového topení - klesající průtoky

Rubriky:

Reklama
JD Jan Dvořák @jan.dvorak329 před 4 roky30.12.2019 18:10:00
Porucha rucha podlahového topení - klesající průtoky

Dobrý den, prosím o radu. Špatně nám topilo podlahové topení, konkrétně do zadních místností šlo málo tepla. Zavolal jsem si na pomoc technika, který mi nejprve okruhy, které zlobily, propláchl vodou. Zde konstatoval, že okruhy nejsou zaneseny, že z potrubí nešla skoro žádná špína, že nebude potřeba chemie. Dále jsme vyměnili průtokoměry a zjistili, že opravdu některé průtoky nejdou jak mají. Následně bylo vyměněno čerpadlo. To pak průtokoměry ukazovali už průtoky okolo 1 l/min, dle technika dostačující. Dům je 160 m2 obytné plochy, přízemní a rozdělovač má 12 okruhů (2 jsou pro obývák a 2 pro konvektory u oken.
Takto topení fungovalo, než jsme se šli koupat. Po přepnutí na ohřátí užitkové vody nám spadly všechny průtoky opět pod 0,6 l/min. Technik následně vyměnil trojcestný ventil, že špatně přepíná. Pak podlahové topení fungovalo týden, tak jak má průtoky opět kolem 1l / min. Jen v jednom pokoji bylo chladněji, protože začalo mrznout, tak abych tam rychle dostal teplo, tak jsem přiškrtil ostatní okruhy a pustil teplo jen do jednoho pokoje. Do pokoje šlo cca 2,4 l/min. Když jsem průtoky na všech okruzích vrátil do normálu, tak spadly všechny průtoky tak, že ukazovaly průtoky zase cca okolo 0,6 l / min. Následně jsem vyčerpal ze zásobníku vody všechnu teplou, kotel opět dopustil a přepl na teplo do podlahy a průtoky zase stouply na těch cca 1l/min, ale po cca hodině opět klesly. Technik už moc neví, čím by to mohlo být, řekl jen, že nejspíše už poslední věc a to řídící elektroniíka.
Prosím o radu někoho zkušeného, čím by to mohlo být.
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

34 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.