Izolace stropu - Bungalov

Rubriky:

Reklama
MZ Marty Zapletal @marty.zapletal před 4 roky25.01.2020 21:44:00
Izolace stropu - Bungalov

Ahoj všem, jdu si k Vám pro radu. Máme menší bungalov a firma co nám dělala střechu, tak nám již zároveň udělala i záklop z prken.Více na fotkách. Půdu máme celou pochozí a budeme zateplovat strop, ale trošku už nevím co a jak a co zvolit za systém, protože díky záklopu jsme nuceni vše tlačit zespodu nahoru a nevím jak s uchycením a podobně - s celou skladbou. Vzhledem k tomu, že máme naprojektováno 40 cm minerálu ve dvou vrstvách tak budoucí výška (hotová podlaha - > strop by měla mít nějakých 2,52 nebo 2,55). Skladba, co nám byla porazena je: (beru to od záklopu dolů) - Záklop - 2cm mezera (ať není izolace úplně na prknech), izolace mezi trámy 18 cm (už počítám s 2cm mezerou) a další zbytek unirol přeložit. Čím to však uchytit fakt nevím a nevím ani jak se s tím bude takto manipulovat. Potom parotěska , instalační mezera pro bodovky a následně rošt s SDK. Protože jsme si říkali strop okolo 2,5m - nebude to málo? Zkusme přesunout izolaci nad záklop do pochozí půdy - ano, zmnešíme si tím prostor na půdě, ale kolikrát tam polezu. Tam by šlo parotěska na prkna, stepcross - isover kříže, vata a osb desky. Dole bych pak na úroveň končících trámů udělal rošt s SDK. Prý to lze v pohodě a není to problém. Ale bylo mi řečeno , že to nejde pokud mi trámy pokračují do exteriéru, že by uvnitř měly trámy vnitřní teplotu a trámy venku exteriérovou teplotu a vznikala by kondenzace a trámy by po čase hnily. Trámy nám jdou ven vzhledem k přesahu střechy - terasa a ve vykousnutém výklenku u vchodu do domu. Kdyby šlo zateplení zeshora, zvýšil by se strop a bylo by to super...ale pokud by to nešlo, tak nevím jak to řešit zespodu. A stříkaná pěna, to je asi drahý špás. Jsme laici, omlouvám se možná za hloupé dotazy podobně, ale jdeme si pro radu. Posílám foto půdy, foto záklopu i toho jak to vypadá, když trámy jdou ven. Předem děkuji všem za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.