Dobrý den,
prosím o názor čím může být způsobena prasklina a jak moc se může zhoršit. Prasklina vede od jednoho trojúhelníkového okna podel věnce k druhému oknu stejného tvaru. Je v rohu na fotkách, který je blíže fotografovi.
V létě byla nepravidelně slyšet v pokojích u této části domu nepatrné praskání/lupnutí ve vyšších teplotách.
Předání domu proběhlo v září 2018. Prasklina vznikla cca. v létě roku 2019, kdy jsem podal reklamaci realizační firmě. Realizační firma uvedla, že se jedná pouze o sedání budovy a že důvodem může být i jílovité podloží, roztažnost krokví anebo práce železného překladu na francouzským oknem, ale že zde vytvoří sádrové terčíky a bude se pozorovat stav. Nyní se mi ozvali s tím, že pouze zadělají trhliny plastickou omítkou.
Vzhledem ke zkušenostem s firmou, tomuto řešení moc nevěřím a než se pustím do dalších kroků, by mě zajímal ještě názor někoho zkušenějšího.
Cihly jsou 40cm bez vnějšího zateplení a omítky bez perlinky. Půda není přítomna a kleštiny jsou přiznané v pokojích.
Děkuji za smysluplné názory.
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení