TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Při rekonstrukci koupelen (nad sebou, v každé 1 okno severovýchod) nastala potřeba vyměnit stará plastová okna za nová. Rozměr oken je 120x90. Šířka zdi 50 cm (bráno zevnitř - porotherm 25 cm, 10 cm vzducohvá mezera vysipaná perlitem, 14 cm cihla, omítka). Spodní koupelna je nad kotelnou. Jednou ze stěn koupelen prochází komíny (plynový kotel + kotal na OřechII/Peletky). Vytápění koupelen bude řešeno pravděpdobně jen topným žebříkem, případně k tomu namotaný had pex-al-pex v podlaze.
V tuto chvíli jsou v koupelnách plastová okna okolo roku 2000 s Uw odhadem okolo >1,8 W/m2K. Navrhovaná okna jsou profil VEKA 76, sklo AGC iplus Top 1.1, PL.CLL 4-16-4-16-4
Ug0,6 skla, Ug celého okny s profilem VEKA76 = cca 0,82 W/m2K.
Moje otázka zní zda takto zvolená okna jsou dimenozvána dostatečně, nebo je to zbytečné či by to naopak sneslo ještě lepší. Jde mi o co nejmenší mlžení oken a co nejlepší izolaci vzhledem k izolaci zdí. Jak se chovaly původní okna nevím jelikož rekontrukci děláme před nasteěhováním. Děkuji za názory.
Děkuji za reakci. Souhlasím s Vámi. Chtěl jsem mít přesdtavu jak cca izoluje moje zeď vs. jaké buded okno. Dle toho co…
před 4 roky
Děkuji. Součinitel prostupu tepla konstrukce mi vychází cca U = 0.3 W.m-2.K-1. V praxi bude horší, jelikož mám…
před 4 roky
(p. Komínek) Orosení oken při koupání ne bo sprchování těžko zabráníte, takže nějaké extra budou mít malý dopad. Pro…
před 4 roky
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení