Technologie NOFROST v lednicích/mrazácích je celkem obecně známá, ale nikde jsem nenašel diskusi nad problematikou stability teplot. Pokud dám kontrolní teploměr do klasického mrazáku, tak mi drží teplotu +-1 stupeň. Pokud ho ovšem dám do nofrost mrazáku nastaveného na -18, tak naměřím rozptyl -10 až -22st. Že přemražuje mi nevadí, ale ty vysoké teploty byť jsou přechodné musí ovlivňovat skladovatelnost potravin (nehledě na to, že např. nanuky jsou permanentně poměrně měkké). Jak mi bylo vysvětleno není to chyba ale vlastnost (jako spotřebitel mám ale představu že nastavená teplota -18C při zavřených dvířkách a nevložení nových potravin ke zmražení znamená, že v daném prostoru je min -18st C resp. že zvýšení teplot potřebných pro nofrost technologii je tak krátké že neovlivní teplotu potravin).
Co s tím? To abych se u dalších spotřebiču vrátil ke klasice :-(
Odmrazování se blbě sleduje, to asi jen několikrát za hodinu sledovat teploměr a z toho to odvodit (mám jen teploměr…
před 3 roky
Osobně to neznám, ale je to tahák na lidi * už asi nemůžou přidávat tak přišli s něčím jiným. Co jsem četl tak se…
před 3 roky
právě že zřejmě není. Můžu dát teploměr na místo kde je čidlo ale to je formalita - tam prostě -18 bude dodrženo jinak…
před 3 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení