Volba ohřívače a izolace

Rubriky:

Reklama
Matěj Škuta @matej.skuta před 3 roky07.10.2020 14:27:00
Volba ohřívače a izolace

Zdravím, jelikož si stále nejsem jist a nechci nic zanedbat, obracím se na Vás. V druhém patře rodinného domu jsem udělal rozvody teplé a studené vody, které jsou napojeny do přízemní kotelny. Z kotelny do nejvzdálenějšího odběrného místa je to 13m, dále pak již něco pod 10.
Hlavní kostra rozvodu je v PPR 25 a napojení zařízení pak PPR 20. Rozvody jsou v podlaze mezi trámy (viz foto). V plánu mám trubky vložit do PE pouzder. Studená voda PE 6mm a teplá 9mm. veškerý prázdný prostor bude poté zasypán drceným polystyrenem. Ohřívač bude nejspíš Bojler 160-200l. Mé otázka tedy zní: Je taková izolace dostačující? Zabrání se kondenzaci vody na studenovodním potrubí a nějaké výraznější tepelné ztrátě na teplovodním? Nebude pro bojler vzdálenost zařízení problematická? Popřípadě tip na osvědčený bojler? Děkuji předem za zpětnou vazbu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.