OSMO, Colorex, Scandiccare, Colorlak, Tikkurila???

Rubriky:

Reklama
JV Jiří Veselý @jiri.vesely285 před 3 roky14.10.2020 21:59:00
OSMO, Colorex, Scandiccare, Colorlak, Tikkurila???

Dobrý večer, budu v dohledné době (ale spíš až na jaře) řešit nátěr obkladu zahradního dřevěného domku.
Obklad bude z prken. Původně jse chtěl nakoupit palubky, ale vzhledem k tomu že cca 30m2 prken mám z dřívějška a cca 30m2 bych dokupoval tak to udělám z prken celé.
Další varianta je použít prkna na část kde bude kryté stání, a palubky na domek, palubky jsou krásný, ale vzhledem ke zkušenostem které mám jsou tak strašně přebroušený, že se mi olejové lazury na ty "leštěnky" moc dobře nenatírají, myslím že i nasákavost bude horší, než u hruběji broušených prken.
No a proč vlastně píšu. Možná jsem udělal chybu že jsem se začal pídit po všech možných výrobcích lazur a ochranných nátěrů na dřevo, protože už mám hlavu plnou informací a vybráno stejně nemám.
Čím víc čtu a obvolávám, tím víc jsem nerozhodnutý a potřebuji radu vás všech kteří máte nějakou zkušenost s jakýmkoliv kvalitním výrobkem.

Moje dosavadní zkušenosti jsou se značkou:
-Johnstones silnovrstvá lazura - v podhledech ok, ale na plotě děs (musel jsem po cca 3-4 letech přebrousit a a přetřít)
-Scandiccare na zahradní nábytek, tím jsem natíral holce domeček obložený palubkama, zajímavá velmi hustá konzistence až pasta a velmi velká vydatnost, mám jí znovu na plotě 3 roky a vypadá to že na jaře bude nutné přetřít, prkna při dešti černají)

Takže pokud někdo máte zkušenosti z lazurami které mají interval alespoň 5 let bylo by to ok, protože né že by mě to natírání nebavilo, ale když toho je hodně a krátce za sebou tak to je brutus a vzhledem k tomu že si chystám přidat dalších 60m2, tak si chci ty intervaly mezi nátěry co nejvíce prodloužit.

Budu velmi vděčný za každou radu, protože samozřejmě mluvit s obchodním zástupcem, nebo technikem jakékoliv značky znamená poslouchat to že zrovna tento produkt je ten jejich produkt je ten správný, ale neříkám že se od těchto lidí také nedozvím mnoho nových informací a za to jsem jim také velmi vděčný a cením si toho když si na mě udělá čas skoro půlhodiny odpovídat na přiblblý otázky amatéra. Takže ještě jednou i vám předem díky díky díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.