zateplení verandy chaty

Rubriky:

Reklama
VS Votruba Svatopluk @votruba.svatopluk před 3 roky18.11.2020 19:35:00
zateplení verandy chaty

Dobrý den, prosím o radu - názor.
Uvažuji o doplnění tepelné izolace do stěny verandy u dřevěné chaty. Jedná se o dvoupodlažní objekt cca z roku 1960. Spodní podlaží je nepodsklepené, zděné z tvárnic s betonovým stropem. Horní podlaží je ze 2/3 plochy spodního podlaží montovaná dřevostavba ze sedvičových panelů (4 stěny, zakoupeno jako montovaná stavba) a zbývající cca 1/3 plochy spodního podlaží tvoří veranda dostavěná na místě při realizaci chaty. Konstrukci verandy tvoří nosná konstrukce z trámů 100x100 na které je z vnější strany natlučena lepenka a vodorovně palubky. Z vnitřní strany jsou na trámy natlučeny opět palubky. Ve skladbě verandy tedy není žádná tepelná izolace. Veranda není vytápěná a neslouží k pobytu. Vstupuje se přes ní o vytápěného prostoru. V chladnějším období se při otevření dveří do vytápěného prostoru samozřejmě rosí okna na verandě. Dřevěná konstrukce je v dobré kondici, chata byla využívaná téměř výlučně v letním období. Chata je užívána od jara do podzimu a nemám ambici ji udělat celoročně obyvatelnou. Rád bych ale izolaci verandy vylepšil. Navíc při stávajícím stavu jistě dochází ke kondenzaci na vnější lepence ... to také není komfortní stav.
Uvažoval jsem o doplnění 10 cm izolantu mezi trámy nosné konstrukce verandy - asi polystyrenu, z vnitřní strany provedení parotěsu a znovuzaklopení palubkami (s provětrávanou mezerou?). Nechce se mi sundávat z vnější strany palubky (lešení, oplechování, apod.). Lepenka pod palubkami nemá určitě žádné paropropustné vlastnosti, ale ani nemůžu vyloučit za určitých okolností zatečení (proto bych raději polystyren a ne vatu?).
Děkuji za názor a přeji hezký večer.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.