Podřezání svépomocí - dozdění Ytongem

Rubriky:

Reklama
JH jiří haberle @jiri.haberle před 3 roky03.12.2020 11:22:00
Podřezání svépomocí - dozdění Ytongem

Dobrý den, narazil jsem zde na fóru na zajímavou myšlenku.
Tazatel se ptal že by vyboural první šár cihel, vložil hydroizolaci a zpět dozdil původními cihlami.
Tato myšlenka je dobrá ale dále v diskuzi bylo doporučeno staré cihly již zpět nevracet a raději použít nějaký jiný tepelně ne tak vodivý materiál např. ytong.
Chystám se udělat něco podobného mám zdivo šířky 45cm a pod ním kamenný základ. (viz obrázek přesně na šířku mého zdiva, s tím že by se muselo vybourat asi 3 šáry cihel na výšku teto tvárnice, abych ji nemusel řezat) Myšlenka použít pro přechod nějaký lepší materiál se mi zamlouvá. Mělo by to nějaký větší význam? Plánované je také podlahové topení. Logické je, že by nemělo docházet k tak velkému ochlazování zdiva od základů domu. Mohlo by to byt vcelku účinné řešení nějakých budoucích problémů. Teď otázka jestli se to vyplatí vzhledem k ceně těchto tvárnic. Jaký na to máte názor? Jediné co mě tak ještě napadá je pohlídat nosnost, jestli by to vahou plných cihel nedělalo nějakou neplechu, ale tomu moc nevěřím.
Mátě nějaké zkušenosti s tímto postupem? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.