Pythium oligandrum a vnitřní izolace

Rubriky:

Reklama
PN Petr Novák @petr.novak091 před 3 roky04.12.2020 09:04:00
Pythium oligandrum a vnitřní izolace

Zdravím. Prosím o radu k níže popsané výzvě. V bytě mám dvě obytné místnosti, jedna z nich sousedí s chodbou, odděluje ji pouze 15 cm cihlová stěna. Na chodbě je zima, teplota tam klesá klidně i k pěti stupňům. Je to ve zvýšeném suterénu, osm schodů pod úrovní vchodu, studený vzduch to tam řádně vychladí. Stěna zevnitř i přes časté větrání pomalu plesniví, navíc je to kvůli elektrickému vytápění dost nákladné aspoň trochu vytopit. Myšlenka je následující:

1) ošetřit šedou mapu na zdi pomocí pythium oligandrum
2) zevnitř nalepit 10 cm Isover 70F - mám spočítáno (Protech), že při 20°C/50% uvnitř a 5°C/80% na chodbě nedojde na rozhraní polystyrenu a cihly ke kondenzaci. Uvědomuji si dobře, že nalepit to zvenku by bylo mnohem lepší, ale to není možné.

Řeším, jak toto správně provést. Jestli bych měl zeď ošetřit (viz bod 1), počkat třeba aspoň týden, po který budu za stálého přísunu čerstvého vzduchu mírně pootevřeným oknem a pomocí intenzivního vytápění (vytápění je elektrické pomocí OT, mohu je přemístit přímo k dotčené stěně) stěnu vysoušet a následně nalepit PS. Chtěl bych zabránit tomu, aby se dosud přítomná plíseň rozrostla a prosperovala pod PS. Vím, že nová by vznikat neměla, protože ke kondenzaci tam nedojde. Spíš mi jde o to, jestli bude pythium oligandrum fungovat i potom, co dostane přikrývku z PS, jestli bude i dále bránit růstu plísně. Alternativou je použít nějakou chemii a jednorázově tu dosavadní šedou pokrývku stěny zlikvidovat, stěnu vysušit a pak nalepit Isover. Vím, že to jsou samé kacířské myšlenky, ale zvenku to prostě nalepit nejde...

Jak byste toto řešili, prosím?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.