Přívod vody do bojleru z karmy

Rubriky:

Reklama
PH Petr Horáček @petr.horacek564 před 3 roky27.12.2020 17:42:00
Přívod vody do bojleru z karmy

Dobrý den,

situace na úvod: skorotchánovi odešel starý plynový kotel Ogar, u kterého měl nějak udělané, že když teplota vody v bojleru klesla pod určitou hodnotu, kotel vytápěl jen bojler a dohřál vodu v bojleru, i v létě. Nově koupil Junkers Cerastar, ale bez zásobníku, jen s průtokovým ohřevem, s tím, že dál bude využívat TUV z bojleru. Což vycházelo do té doby, než se sjela celá rodina na delší dobu (8 dospělých a 4 děti), bojler se pouští i na denní proud a skorotchyni došlo vyúčtování za eletřinu.

Nechal jsem tedy udělat to, že na vstupu před bojlerem je 3-cestný ventil ovládaný termostatem na bojleru, který mi pouští studenou na vstup buď do bojleru, nebo přes průtokový ohřev v kotli, podle toho, jaká je teplota TUV v bojleru. Což by stačilo, kdyby si ženské nestěžovali, že když je přepnuto na průtok, kolísá teplota a je nižší tlak vody.

Tak mě ještě napadlo, jestli bych nemohl napouštět vodu do bojleru přes průtokový ohřívač. Pokud se bude drobně přes den plýtvat TUV, bude sice průtok dopouštět studenější (ale to by bylo z řádu stejně), ale když se začnou sprchovat, bude už do bojleru napouštět teplá, která se maximálně v noci o těch pár stupňů dohřeje. Tím bych podle mě vyřešil teplotu, ale nejsem si jistý tím tlakem.

Neprovozujete prosím někdo něco podobného, případně vidíte v tom nějaký zádrhel?

Jen doplním, mezi průtokem a bojlerem bude ještě přepouštěcí ventil.

Děkuji za názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.