Prutok trojcestnym ventilem

Rubriky:

Reklama
Martin Švantner @martin.svantner920 před 3 roky05.01.2021 11:02:00
Prutok trojcestnym ventilem

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu jak funguje trojcestný ventil ESBE VRG 131. Ventil je zapojen k mísení teplé vody na výstupu z krbové vložky, za účelem zamezení dehtování. Mezi ventilem a vložkou je čerpadlo.
A - je výstup z vložky/čerpadla, ve směru šipky
B - je zkratka zpět na vstup vložky
C - je do radiátorů

Snažím se pochopit mezi kterými větvemi je průtok v obou krajních polohách (nazvěme MAX ve směru C a min směr B). Porovnával jsem to s katalogovým listem a s videem na youtube a zdálo se mi, že informace jsou protichůdné.
V poloze uprostřed, tak jak je na fotce by měl průtok být z A do B a C ve stejném poměru. Takto vložku provozuji...

Nicméně nabyl jsem dojmu, že při natopení soustavy, tj. na vracečce před krbem když je cca 55 stupňů, mohl bych docílit větší cirkulace v radiátorech, tj. lepší topení, pokud bych zkratku vyřadil a vodu z vložky pustil jenom do radiátorů.

Zároveň, se stává, že pokud přiložím a oheň se rozhoří více, voda ve výměníku podezřele bublá. Bohužel teploměr přímo na výstupu z vložky není.

děkuji
Martin

EDIT: jsem slepy, prispevek mel byt ve vytapeni, nikde ale nevidim moznost premistit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.