Svody - plochá střecha

Rubriky:

Reklama
Stanislav Ščurko @stanislav.scurko před 3 roky06.02.2021 23:45:00
Svody - plochá střecha

Dobrý den,
mám plochou střechu. Když se stavěl dům, stavitel použil chybně koupené svislé vytápěné vpusti od Topwetu. Vpusť vede střechou (stropem) bohužel do místnosti. Tam je 90 stupňové koleno, pak vodorovná trubka, která vede zdí ven a za zdí je další 90 stupňové koleno a pak už trubka svisle vedená pod polystyrenem přímo do kanalizace. V místnosti mám sádrokartonový strop, takže je to schované. Mám problém, že se mi rosí to koleno a vodorovná trubka, co vede místností nad sádrokartonem ven. Obalil jsem vše plsnatým pásem v tloušťce cca 3cm, ale problém to nevyřešilo. Plsnatý pas je vlhký a nejvíce vlhkosti nejspíše bude ve zdi kudy vede ven vodorovná trubka do toho druhého kolena ze zeď pod polystyren. Přímo do zdi na tu vodorovnou trubku jsem už nedokázal plsnatý pas nacpat. Evidentně je to rozdílem teplot. Ptal jsem se spousty lidi, co s tím, ale nic nepomohlo. Dokázal by mi někdo poradit? Dnes mi napadlo, ze by mohlo pomoc strčit zvenku do svodu Tubex, aby nebyla ve svodu taková zima a tak velký rozdíl mezi vnitřní a vnější (v místnosti) stranou svodu.
Předem moc díky za radu.
Standa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.