Parozábrana v podhledu - za jak dlouho po instalaci minerální vaty?

Rubriky:

Reklama
JM Jiří Moc @jiri.moc před 3 roky14.02.2021 21:59:00
Parozábrana v podhledu - za jak dlouho po instalaci minerální vaty?

Dobrý den,

po požáru a komplet promočení domu vodou při hašení sem se snažil udělat co nejrychleji podhledy(staré podhledy byly komplet zničené, včetně střechy...) a zaizolovat je minerální vatou, abychom mohli pokračovat v další sanaci a byli sme chráněny před mrazem. Otázka, jak rychle musí být provedena parozábrana, aby se nepoškodila minerální vata v podhledu?
Je mi jasné, že bude ve vatě kondenzovat vlhkost, zvláště v nynější situací, kdy je dům opravu promočen, tedy je tam velka vlhkost. Ale podhled je rovný, ze shora ničím nezakrytý a nad ním je sedlová střecha. Je možné nechat třeba měsíc jen skladbu SDK rošť + vata a až poté doplnit parozábranu a SDK desky s tím, že nakondenzovaná vlhkost ve vatě se přes léto odpaří?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.