Deska na pěnoskle + podlahové vytápění v další vrstvě betonu

Rubriky:

Reklama
TL Tomáš Laurin @tomas.laurin200 před 3 roky14.03.2021 22:26:00
Deska na pěnoskle + podlahové vytápění v další vrstvě betonu

Ahoj, budu mít desku na pěnovém skle a plán byl mít topení uvnitř, ale nahlodává mě možná chyba topení (za pár let) a nemožnost opravy. Ale nevím, zda se nebojím zbytečně. Zda je nějaká šance, že PEX-AL-PEX se časem rozbije.
Deska by v tomto případě byla již finální podlaha a na tom jen krytina. Voda a elektrika by se v tomto případě tahala v podhledu.
Nevýhoda je dražší výroba desky - musí být fakt přesná.

Kvůli případné poruše, přemýšlím nad variantou, že bych topení dal do další 5-8cm vysoké vrstvy betonu nad desku. Tj pouze bych na hotovou desku dal karisiť, která by neměla statickou funkci ale jen funkci na přidržení trubek topení a zalil betonem. V podlaze bych v tomto případě táhnul i vodu.
Vzhledem k tomu, že by se jednalo o beton co bude spojen s deskou, je nutné řešit dilatace mezi místnostmi? Deska se bude stejnak akumulovat celá. Počítám, že topit bude vždy vše, tj nebude regulovat místnosti. Rekuperace by to stejně srovná, takže je to zbytečné.

Děkuji za případné nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.