Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den všem.
Hledal jsem,ale nenašel......proto se ptám.
Do mého topného okruhu se musela domontovat ještě jedna expanzní nádoba.
Původně byla jen jedna o objemu 80L,ale to bylo málo,proto se montovala ještě jedna o stejném objemu....nyní tedy 160L.
Jsou napojené na stejné místo,kdy se trubka k původní expanzce řízla a pomocí Tkusu připojila druhá.
Chci se zeptat,jaké tlaky v obou expanzních nádobách???
Mám dát stejný tlak v obou a nebo dát třeba jednu na 1 bar a druhou třeba na 1,3 bar v prázdném a vypuštěném stavu??
Ted to mám na 1bar a 1.3bar......a topnou vodu dotlakovanou na 1.2 bar za studena
Jde mi o to,že mi začavo zase dost rachotit čerpadlo v kotlovém okruhu....kavitace.Pokuď Regomat plně otevře zpátečku do kotle....rachot mizí.
Expanze je napojená mezi kotel a kotlové čerpadlo na zpátečce.
Při použití 1 expanzní nádoby to nerachotilo skoro vůbec...ale tlak šel až na 2.2 Bar.
Kotel je ve sklepě a máme přízemí a první patro......voda s akumulací cca 1300L.
Nyní se tlak zvedne tak o 0.4 Bar...na 1.7 bar,což je již paráda.
Takže mi jde pouze o tlaky v obou expanzních nádobach(systému).....aby se to nehádalo...a omezila se kavitace.
Kotel ATMOS dc25 s nyní již jen na pelety.
Do domu je řízený 3 cestný ventil pomocí regulace a termostatu v bytě...vše ESBE.
Poradí někdo,jak na správné tlaky???Díky
U hořáku A25 není změna otáček ventilátoru doporučena a seřízení množství vzduchu se dělá podle barvy a délky plamene.…
před rokem
Dobrý den.... Omlouvám se, že otravuji. Jen bych se chtěl zeptat, poradit.... Lze a popřípadě jak správně a…
před rokem
Myslím tento ventil, kde jste měl zřejmě něco KO. Pokud byla porušená pružina 2, tak nežli se roztáhla patrona tak tam…
před 2 roky
113 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení