rekonstrukce suché podlahy s podl. vytápěnim

Rubriky:

Reklama
MC Martin Charvát @martin.charvat410 před 3 roky02.06.2021 10:33:00
rekonstrukce suché podlahy s podl. vytápěnim

Vyženil jsem dřevostavbu, kterou moje žena s předchozím přítelem stavěli zčásti svépomocí. Bohužel se nedrželi původní projektové dokumentace a v době kdy měli v přízemí zrealizovaný podkladní beton se rozhodli, že chtějí místo původně navržených radiátorů podlahové vytápění.
Nenapadlo je nic lepšího než na podkladní beton položit izolační folii, mirelon a následně 2x 3,5cm podlahového polystyrenu EPS100. Do té druhé vrstvy polystyrenu vyřízli drážky pro trubky vytápění, které ještě pro lepší přenos tepla podložili vytvarovanými hliníkovými plechy.
Na takto "hotovou" podlahu rovnou položili plovoucí podlahu. Během cca 12 let došlo vlivem užívání v intenzivně namáhaných místech k prošlapání vrchního polystyrenu a k prohýbání plovoučky (zvláště v místech kde zámek plovoučky byl bez spodní podpory). Do takto poničené plovoučky se pak snadno dostávala vlhkost z mopování nebo z drobných nehod (rozlití vody) a došlo k jenímu boptnání a dalšímu poškození.

Teď stojím před úkolem co s tím. Do místnosti se otevírají francouzské dveře, které jsou cca 27mm nad plovoucí podlahou. Plovoučka má cca 7mm.
Napadlo mne použít Fermacell 2E22, který je vhodný pro podlahové vytápění a má výšku jen 25mm. Pak by mi zbývalo cca 9mm k dveřím,abych tam mohl nechat položit třeba marmoleum nebo vinyl.
Otázkou zůstává jak vyrovnat prošlapaný polystyren, jde ho nějak "znivelovat" ?
Nebo by bylo lepší odstranit vše až na izolaci základní desky a začít odznovu?
Problémem je, že V baráku žijeme a nemůžeme si dovolit bydle měsíc někde jnde.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.