Hydroizolace cihelné obvodové zdi 45 cm

Rubriky:

Reklama
PK Pavel Kos @pavel.kos120 před 3 roky11.07.2021 10:40:00
Hydroizolace cihelné obvodové zdi 45 cm

Dobrý den.
Moc bych prosil o radu stavařů a jiných zkušených v problému hydroizolace obvodového zdiva v následujícím problému. Rekonstruujeme koupelnu a čeká nás i vykopání staré betonové podlahy. V této souvislosti jsem v hlavě hodnotil stav hydroizolace venkovní 45 cm silné cihelné zdi.
Před již více lety se totiž nechala udělat izolace formou zatlučených nerezových šablon, které se z vnější strany zarazily do zdiva. V úseku dlouhém 3 metry je vrchní betonová plocha jako strop od dnes již nefunkčního septiku. Proto jsou šablony zatlučeny těsně nad touto pochůznou betonovou plochou. Z vnitřní strany jsou šablony 20 cm pod úrovní podlahy. Dle mého názoru je úroveň zatlučení šablon (prakticky v úrovni vnější pochůzné plochy možným průnikem vody při dešti pod nebo nad šablonami zdivem do vnitřního prostoru).
Ve vnitřním prostoru plánuji zhotovení nové podlahy (zaklad. beton. hydroizolace, tepelná izolace, elektro ohřev podlahy a keramické obklady. Otázka zní „co s tím?“.
Prosím kohokoliv znalého a zdatného v podobných problémech o radu jak to vyřešit (např. injektáž, tekutá izolace nebo i jinak?
Předem moc děkuji za každou odbornou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.