Výstupní teplota vzduchu

Rubriky:

Reklama
HM Honza Muk @honza.muk před 2 roky30.12.2021 13:39:11
Výstupní teplota vzduchu

Dobrý den.
Před pár dny jsem si do větší dílny nechal nainstalovat nové čerpadlo Haier vzduch/vzduch 8kw.
Píšu sem, protože mi daný výkon nestačí. Narovinu píšu, nikdo nepočítal TZ, rozhodlo se dát toto a nechat ho projevit. To teď ale není předmětem příspěvku.
Oč mi jde je výstupní teplota vzduchu z vnitřního splitu. Moc jsem těchto informací nenašel a to co našel se různí..
V tento čas mám venku cca 0 až -5°C víc ne. Vnitřní prostor je vytopený na 9-10°C. Přišlo mi, že výstupní vzduch proudící ze splitu je vlahý. Umístil jsem teploměr a ve chvíli, kdy čerpadlo běží(neodmražuje), nastavené je na max výkon, z jednotky proudí vzduch necelých 35°C, teplejší ani ťuk. Na webu jsem dohledal i hodnoty 45-55°C..
Může mi někdo s praktickými zkušenostmi napsat jeho teplotu? Co je v praxi reálné? Věřím, že kdyby mi ze zařízení vystupovala ona teplota o 10 až 20°C teplejší, už by mi to vytopilo na požadovaných 15.
Než začnu řešit, tepelné ztráty domu, jak to dotopit atd bych měl rád jasno, že týden staré zařízení pracuje tak jak má.
Všem děkuji za čas a případné informace.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.