Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den všem,
odchází mi můj kondenzační kotel (cca 16 let provozu) a rozhoduji se pro nový. Bydlíme v zatepleném RD (10cm polystyrénu), zastavěná plocha cca 100m2 a 2 patra. Koukal jsem na Thermonu, která nabízí kotel, který má modulaci výkonu od 1,8 kw do 18 kw. A dále koukám i na Protherm, co má modulaci od 3,3 kw do 25 kw. Má cenu trvat na kotli, který dokáže modulovat svůj výkon na menší nebo je to zbytečné? Měl jsem za to, že čím menší možný výkon, tím např. v přechodových obdobích, kdy se jen tak lehce temperuje (podzim, jaro), tak ten kotel má "plynulejší" provoz, ohřívá vodu na méně stupňů, radioátory jsou jen lehce teplé, ale déle a více se eliminují takové ty skoky (puštěný kotel na vyšší výkon, teplejší radiátor větší teplo, vypne se kotel, studený radiátor a pocitově zima).... nebo je to prakticky jedno, zda kotel umí modulovat na 1,8 kw nebo "jen" na 3 kw?
děkuji za rady
Já spíš vymýšlím jak vymyslet automatizovaný odečet. Plynoměr máme mimo dům a lítat stále ven k silnici a otevírat…
před 2 roky
Doporučuji pár měření u plynoměru a to počet litrů plynu za 60 sekund. Rovněž odečet sumární za půl hodiny. Tam se…
před 2 roky
Já jsem nenašel bohužel na svém kotly ani v servisním menu okamžitý výkon kotle, jen otáčky ventilátoru, které jsou…
před 2 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení