Kondenzat na difuzni folii

Rubriky:

Reklama
TS Tonda Sasanka @tonda.sasanka před 2 roky17.01.2022 20:34:32
Kondenzat na difuzni folii

Dobry den, psal jsem prispvek, ale neco se pokazilo, tak pisu jeste jednou. 2 roky na zpet jsem rekonstruoval dum. Vymena stresni krytiny, prelatovani a difuzni folie. Strop uplne vybran zustalaly jen tramy a spodni podbyti. Stavajici skladba stropu je sadrokarton, parotesna folie, 35cm izolace a cele zaklopene OSB s perodrazkou. Problem je, ze mam mapy od vody na difuzni folii. Po zjisteni, ze na strope nebyl ve folii u hrebenu proveden zadny vetraci otvor, jsem prorizl foli primo pod hreben na tloustku cca 2 cm po cele delce. Digestor a odtah ze zachodu nebyl vyveden nad strechu. Oba otvory jsem docasne zavrel. Pudu jsem zacal co nejvic vetrat pres oona ve stitech. Diffusni folii jsem 2x denne kontroloval. Vsude sucho i kdyz venkovni teploty kolisali mezi +5 az po -6 stupnu.... Dnes zaprselo a foukal vitr, venkovni teplota +3 stupne Vsude sucho az na 2 mista. A to jsou 2 stare kominy vyvedene nad strechu. U tech neni mozne prorezat folii primo pod hrebenem. Jeden je nepouzivany a do druheho je vyvedeny kondenzacni kotel. Od obou kominu smerem dolu je difuzni folie zase vlhka. Stikato se shora dolu. Kdyz nakouknu mezifolii a tasky tak vodu vidim na folii. Na taskach nic neni. Muzu proriznou difuzni folii pod kominem a udelat tak vetraci otvor? Strecha ma vetraci tasky cca 50 cm pod hreben z obou stran po cele delce v metrovych rozestupech. Diky za kazdou radu. Nektere krokve zacinaji plsnivet a trouchnivet. Nemam lehke spani.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.