Zaklopení balkónu v okálu (stěna)

Rubriky:

Reklama
JV Jan Vaniš @jan.vanis před 2 roky08.03.2022 18:25:18
Zaklopení balkónu v okálu (stěna)

Dobrý den,

chystám se zavřít horní balkón okálového domu. Balkón je oplechovaný, ale se spádem směrem k domu. Při letních bouřkách se naplní vodou a ta pak protéká stropem do prvního podlaží do obýváku.. přes balkón jde také zima.

Plánuju udělat svislý dřevěný rošt a ten zaklopit (zeď). Zateplení ani fasáda na to nepříjde, rád bych to udělal co nejlevněji...obýváme jen přízemí. Ten záklop bude vidět a bude na něj svítit slunce, je to západní sluncem namáhaná strana. Bude to sloužit jen proti té vodě a větru. Doprostřed dám jedno velké okno. Tu zeď která je za tím s těmy okny a balkónovými dvěřmi tam nejspíš nechám, nevím zda je nosná či nikoli.

Udělal jsem si průzkum materiálů a našel jsem desky
298 Kč/m2 Cetris basic
550 Kč/m2 Fermacell Powerpanel H2O

Jaká varianta je pro můj účel vhodnější? Případně byste doporučili úplně něco jiného? Budu rád za každou dobrou radu a typy, jak to udělat co nejchytřeji.

Díky za pomoc,

Jan Vaniš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.