Dobrý den, fasádníci mně nalepili polystyren tloušťky 16cm na fasádu a udělali podhledy z OSB desek s přivrtaným polystyrenem tloušťky 2 cm. Mám nevytápěnou půdu. Včera jsem zjistil, že mám mokré krokve (jen některé), které jsou ve styku s horní hranou polystyrenu. Více jsem nakreslil do obrázku. Krokve, které jsou zasažené, jsou nad stěnou, která byla nerovná a hodně ji fasádníci korigovali lepidlem. Polystyren lepili na lepidlo s rámečkem a dvě buchty. Kotvení zapuštěné hmoždinky se zátkou.
Myslím, že to je způsobeno teplým a vlhkým vzduchem co proudí (a neměl by) mezi EPS a zdivem. Nahoře narazí na studenou krokev a zkondenzuje. Děje se to ale jen na některých místech. Jde to nějakým způsobem vyřešit? Napadlo mě, že bych polystyren nahoře utěsnil pěnou, aby tudy vzduch neunikal. Nevím, zda to bude stačit a aby pak voda nekondenzovala skrytě pod pěnou.
Děkuji
Mezi prkny podbití zmizely spáry, prkna a trámy byly mokré (důvod: na podbití byla neprodyšná lepenka, na ní…
před 2 roky
Já budu mít spíš dotaz na Vás: Jak jste na to kápl? Čeká mě podobné zateplení a tak chci vědět, co (dalšího) si při…
před 2 roky
Měl jsem to samé, příčinou byl uzavřený-neodvětraný půdní prostor, s EPS to nesouvisí. Udělal jsem průduchy pod…
před 2 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení