Doporučení firmy a typu FVE

Rubriky:

Reklama
FG Flash Gordon @flash.gordon před 2 roky19.03.2022 16:33:13
Doporučení firmy a typu FVE

Dobrý den,
podobných příspěvků tu je více, ale dovolím si se dotázat v samostatném tématu, protože každý dotaz je něčím specifický. Uvažuji vážně o FVE. Mám RD, vytápění a ohřem TUV kondenzančním plynovým kotlem, což bych zatím ponechal. Tomu sovětskýmu parchantovi ale nechci posílat ani korunu navíc nad to, co bude nutné (ani sprostředkovaně), takže FVE mi připadá jako dobrý nápad. Ovšem straší mě orientace baráku a i nabídky, co jsem zatím dostal mi připadají spíše ve stylu "určitě to bude super, vezměte to". Takže bych se rád poradil s někým nezávislým. Ještě doplním, že spotřebu elektřiny máme okolo 4500 MWh/rok, rád bych ale do budoucna řešil alespoň menší záložní elektrický ohřívač TUV, takže počítám, že pro určení by se mělo počítat s cca 5500 MWh. Fungujeme v modelu jako většina lidí v RD. Mám několik nízkoodběrových zařízení, která běží nonstop (router, kamery, lednička,...). Samozřejmě je možné během dne zapínat i pračku/sušičku, v zimě se pravidelně pouští oběhové čerpadlo v kotli. Jinak ale platí, že ve všední dny jsme přes den v práci/ve škole, takže se svítí, televizuje, vaří... především ráno/večer. Předpokládám FVE s baterií s možností funkce jako UPS (záloha). Je mi jasné, že záloha funguje jenom do kapacity a úrovně nabití baterie a podmínek pro její dobíjení. Nečekám, že v případě týdenního blackoutu pojedu plnohodnotně bez výpadku.

Orientace baráku je v příloze.

A tady tedy dotazy:
1) Je mi jasné, že orientace není ideální a bude tedy nejspíše potřeba více panelů, aby se během dne vykrylo zastínění přesunem slunce. Je to reálné?
2) Nějaký tip, jakou firmu oslovit fungující v okrese Praha - západ? Psal jsem asi do třech, jedna z nich je Schlieger, která tu nemá úplně dobrou pověst.
3) Jakou konfiguraci poptávat? Jde mi zejména o to, abych nepoptával zbytečně velkou kapacitu baterie apod.

Určitě mě něco ještě něco napadne, tak to když tak dopíšu.

Každopádně díky za reakce.

M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.