Společný komín pro plynová a krbová kamna

Rubriky:

Reklama
MT Milan ToJeJedno @milan.tojejedno před 2 roky01.04.2022 09:20:28
Společný komín pro plynová a krbová kamna

Dobrý den,
obytnou místností mi přímo prostředkem prochází klasický zděný komín, který vede až ze sklepa, kde je na něj napojen plynový kotel (NE kondenzační!).
X krát jsem uvažoval, do místnosti dát krbová kamna, ale nevím, kudy táhnout komín od nich. Jdou dát pouze na jednu stranu zděného komína, ale komín od nich, nejde je z boku "přilepit" na stávající komín a vést jej souběžně s ním, protože přímo nad nimi vedou železné profily, na kterých je chytnutý strop. Musel bych jej obcházet a nevidím tam dost místa, abych zachoval dostatečný průměr jejich komínu. Íčka jsou ještě pod úrovní zbytku stropu, takže je tam vytvořen podhled ze sádrokartonu, který tvoří takový "práh" na stropě, oddělující opticky místnosti.
Jediná možnost je užít komín pro oba spotřebiče, ale to předpokládám není možné. Nevím, jestli v současnosti existuje už nějaká technologie, vložka atd. která by to umožnila.
Větší stavební úpravy nejsou možné (respektive finančně by to nedávalo smysl), stejně tak vyměnit nebo přesunout plynový kotel, protože ten není ani můj (druhá domácnost) a zase to zvyšuje náklady a ztrácí se případná návratnost.
Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.