Vlhká zeď

Rubriky:

Reklama
EC Eva Linská @eva.linska před 2 roky09.04.2022 22:45:34
Vlhká zeď

Dobrý den, prosím o radu. 15 let starý bytový dům, byt v přízemí, nepodsklepený. V bytě se v pokoji v jednom rohu objevila plíseň, zasahuje roh i jednu stěnu do šířky 2 metry a do výšky 50 cm. Omítka vlhká, odpadává. Zasažená stěna pokoje sousedí s koupelnou, kde jsou téměř po celé stěně keramické obklady. Plesnivý roh v pokoji sousedí s komínem od plynového kotle (v koupelně). Plíseň je tedy v pokoji v rohu a na stěně sousedící s koupelnou. Druhá stěna tohoto rohu, jak pokoje, tak koupelny je v domě krajní, nezateplená. Když jsem se dívala venku na dvoře, tak v místě, kde vede v koupelně zmíněný komín od plynového kotle (sousedí se zasaženým rohem a stěnou) je u paty domu vypouklá omítka (nebo spíš takový širší pás čehosi, co je po obvodu této stěny). Co myslíte, že to způsobuje? Určitě si někoho pozvu na posouzení, ale ráda bych i další názory. Může být problém v komínu? Určitě roli hraje i nezateplení zdi, ale že zrovna v místě toho komínu to zlobí? Nebo někde uniká voda (odpady, rozvod)? Plíseň tam již v malé míře byla před pár lety, ale teď se to rozjelo. Větráme dost, i když nejsme doma, jede ventilace s rekuperací, vlhkost v bytě byla vždy akorát. Snad jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně. Všem předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.