Podlahové vytápění a prosklené plochy

Rubriky:

Reklama
JT Jarmil Novotný @jarmil před 2 roky11.04.2022 20:13:54
Podlahové vytápění a prosklené plochy

Dobrý den,


jde prosím o to, že v developerském projektu (dům) je navrženo podlahové topení plus konvektory u prosklených ploch (hlavní místnost). V dalších pokojích je kombinace radiátor a konvektor.

Již od začátku jsem se doptával na možnost podlahového topení v celém domě a možnosti zbavit se konvektorů (kvůli nečistotám). Po dlouhé době přišla od developera odpověď, že podlahové topení je nutné kvůli tepelné bilanci doplnit u prosklených ploch konvektory (hygienické a technické normy).

Má prosím někdo nějakou radu, jestli se toto dá řešit nějakým jiným způsobem (např. jiný kotel)?
Může to být způsobeno „špatnými" okny (mám se dotazovat na vlastnosti?).
Je toto běžný problém? Znám lidi s domy s velkými prosklenými plochami naprosto bez radiátorů a konvektorů, jen podlahové vytápění (je možné, že to při soukromé stavbě neřešili podle normy?)

Jak říkám, doufám, že se nikdo nebude zlobit, že se ptám zde. Jsem v tomto laik a v topení a vzduchotechnice se nevyznám (každý je odborník na něco jiného :), budu rád, když mi někdo odpoví a pomůže. Děkuji předem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.