Vyvyšenie zakladneho múra pod strechov

Rubriky:

Reklama
FJ Fekete Jan @fekete.jan před 2 roky20.04.2022 11:36:22
Vyvyšenie zakladneho múra pod strechov

Ahojte. Rád by som sa poradil ohladom stavebnej uprave na mojej hospodarskej budove. Chcel by som dostavať k tejto stavbe plechovy garáž ale nevyhovuje mi výška strechy a preto potrebujem vrchol už existujucej stavby navyšiť tak o pol metra dohora. Teraz je na mure osadeny hranol = pomurnica a na nom su upevnené krokvy. Ale ja potrebujem zdvihnut mur nad tym hranolom o tak 50 cm (zelena čiara) kde osadim další hranol a potom odtial upevním nove krokvy nad tou pristavbou (zelená čiara). Pritom ale chcem zachovať staru strechu (červená čiara), tak by som velmi nechcel rušiť staru pomurnicu kde je prichytená stará strecha. Ako navýšiť ten mur o pol metra?
Možem murovať na pomurnicu = hranol alebo mam s nej odrezať len tam kde su prichytené krokvy zo starej strechy a obmurovať to?
Je nutne to murovať alebo je možnosť aj nejakej drevenej/plechovej konštrukcie?

Som murár amater na vlastné potreby a rad si nechám poradiť ako to urobit. dakujem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.