Viessmann Vitodens 222-W s integrovaným zásobníkem - spotřeba plynu pro ohřev TUV

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš P @tom79 před 2 roky21.04.2022 20:02:23
Viessmann Vitodens 222-W s integrovaným zásobníkem - spotřeba plynu pro ohřev TUV

Hezký večer, mám kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem TUV a nezdá se mi tam spotřeba plynu k ohřívání vody. Jsme 3 členná domácnost a denní spotřeba vody je cca 200 litrů. Spotřeba plynu je však cca 2,8m3 denně, což odpovídá víc jak 550 litrům vody. Teplota je nastavena na 50 stupnů a cirkulace sladěna s ohřevem. Pokud se jen ohřívá zásobník a běží cirkulace, tak spotřeba je 0,1m3, což by mělo být správně. V momentě, kdy se pustí sprcha na 38 stupňů a spotřebuje se cca 40 litrů vody, tak kotel ukazuje spotřebu 0,7m3 na tento ohřev a kotel ukazuje teplotu na výstupu přes 70 stupňů (nastaveno 50). Máte někdo podobný problém nebo zkušenost? Ročně to vypadá na spotřebu skoro 1000m3 jen na ohřev TUV a je šílená spotřeba. Naopak topení funguje úplně dokonale. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.