odtah digestoř, koupelna - kudy??

Rubriky:

Reklama
JC Jiří Chládek @jirka_chladek před 2 roky27.05.2022 14:22:54
odtah digestoř, koupelna - kudy??

Zdravím, bojujeme s následujícím. V současné době hodláme přistavovat ke stávajícímu okálu přístavbu, abychom se do něj vešli. Jelikož přistavujeme ke straně, kde jsou v současné době okna koupelny záchoda a v rámci rekonstrukce kuchyně dáváme digestoř, řešíme odvětrání. Dostal jsem se do problémů, jak vlastně řešit potrubí z baráku ven tak, aby nevycházely nesmyslné ztráty a zároveň to k něčemu vypadalo. Viz. přiložený náčrt.

Úvahy jsou následující:
1. Pod podhledem skrz stěnu přímo ven - bojím se, abych si nefoukal vlhkost z baráku ven, aby mi ji pak provětrávaná střecha nenatáhla zase zpátky. Nebo se vlhkost nenatáhla do krovu.
2. Opět to samé, jenom s tím rozdílem, žebych trubku vytáhl až někam k okapu - bude to vypadat strašně.
3. Jelikož do budoucna plánujeme zateplení a novou fasádu, tak bych vytáhl trubku ven a při stěně baráku propíchl skrz střechu ven a dal komínek. Bude vše schované, ale bojím se padajícího sněhu, že komínek vezme s sebou. :-/ V současné době na baráku nejsou lapače sněhu a moc se mi je tam nechce dávat - zbytečná váha na střeše a Okál....
4. Doufat, že mi vyjde potrubí do podhledu garáže a vytáhnout ho fasádou ven. Ovšem přístavba je odskočená o půl patra, složité potrubí => ztráty => silný ventilátor, co kondenzát....

Neměl by někdo nějaké nápady z vlastního řešení? Sem z toho takovej jalovej.

Diky, Jirka.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.