TZB-info - Teplotní pole v zemině pod…
Stávající postupy stanovení přenosu tepla v zemině. Měření teplot v zemině pod podlahou experimentálního domu MSDK na VŠB v Ostravě. Rozdíl mezi vypočtenými teplotami v zemině pod podlahou a…
Mohu se prosím zeptat, kdybych z realizačních důvodů změnil EPS v podlaze z 300 mm šedého na 250 mm bílého, jaký to bude mít "by voko" dopad na EE na vytápění. RD nepodsklepený bungalov 188 m2 užitná plocha (230-250 mm šedý EPS ve stěnách a 600 mm vaty na stropě), TZ při těch 300mm grey v podlaze vycházela na cca 3.5 kW + cca 0.3 kW vetráním. Podlahové vodní topení TČ země-voda, pasivní rekuperace. (Omlouvám se, už bych se to asi mohl zkusit naučit sám, ale zatím jsem nenašel čas a sílu udělat si pořádek alespoň v jednotkách atd.) Díky předem.
To kolik má být v podlaze izolace pro nové domy ale i pro rekonstrukce řeší stavební předpisy a normy. Dobře to mají…
Pokud máte něco už v zemi, tak nic nekopejte. Pokud pokládat budete, tak rady "to se nevyplatí" berte s…
Pro bungalov 188m2 vychází ztráta podlahou cca 366 W pro EPS250 a 310W pro EPS300. V obou případech počítám normální…
Popkud chcete něco vědět o EPS, tak vyčtěte z těchto obrázků. Je rozdíl mezi EPS a X-EPS. Klasický polystyren má velký…
před 2 roky
Měřil jsem teď nově koupený extrudovaný polystyren a vyšlo mi 21,5 MPa , v technických datech podobného…
před 2 roky
Myslel jsem to označování 70, 100, 150 ... (pevnost při 10% stlačení)
před 2 roky
75 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení