Kombinovaný otopný žebřík při pohladovce - dává to vůbec smysl?Zdravím, rád bych vás požádal o radu.
Budeme stavět novostavbu (teplovodní podlahové topení, tepelné čerpadlo) a v projektu zatím máme kombinovaný otopný žebřík na separé okruhu podlahovky. Původní myšlenka využití již ohřáté vody z TČ (ačkoliv samotná voda pouze lehce ohřeje žebřík a zbytek dohřevu musí obstarat el. topná tyč) mi teď v hlavě ale trochu naráží na efektivitu řešení => v létě když se netopí v podlaze neprobíhá cirkulace, tedy ohřát žebřík elektricky je v pohodě. V zimě však v okruhu cirkuluje voda a tedy el. tyč ohřívá vodu, která zase rázem z žebříku odchází, což moc nedává smysl. Uniká mi něco nebo toto kombinované řešení prostě nedává smysl a je jednodušší řešit pouze elektricky vytápěný žebřík? (pozn. žebřík nebude ohřívat místnost, pouze pro sušení ručníků)
Ať už bude typ žebříku jakýkoliv, plánujeme využívat časovanou zásuvku a po sprchování žebřík např. na 1-2hod zapnout topnou patronu pro vysušení s automatickým vypnutím.
Je možné, že neznám jiné souvislosti nebo mi něco uniká (především kolem dynamiky otopné soustavy), moc díky za pomoc.