Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, rád bych zde požádal o radu / rozumný názor.
Jsem laik, co má doma rok fungující FVE 6kWp + 9kWh baterii, system SOLAX H3 s Triple power baterii (2x 4,5kWh).
Aktuální situace: po instalaci mi bylo realizační firmou řečeno, že není problém kdykoliv v budoucnu rozšířit jak panely (další string připojit do měniče možno), tak baterii do systému (jedna řídící a až tři další do série že systém umí řídit).
Téma zní: Dává to smysl technicky a finančně?? Přetoky mam přes léto kolem 20kWh/den, ale každý den ráno bych větší baterii uživil.
Pročítám různá fóra, články, média a je to tak 50/50. Buď se dočtu, že není problém kdykoliv rozšířit až do 10kWp a baterii jak finance dovolí, nebo se dočtu že se nedoporučuje do stávajícího, nějakou dobu fungujícího, systému, doplňovat nové baterie. Že to "nedělá dobře" elektronice řízení, bateriím, atpod. (navíc se prý 4,5kWh triple power již nevyrábějí a musel by být osazen doplňující modul 5,3kWh).
Mohl by mi prosím zde někdo rozumně poradit, kde ta pravda je...? Či někoho doporučit na konzultaci?
Děkuji,
JS
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení