Rozšíření malé FVE na RD

Rubriky:

Reklama
JS Jiri Sestak @jiri.243 před rokem12.08.2022 15:34:52
Rozšíření malé FVE na RD

Dobrý den, rád bych zde požádal o radu / rozumný názor.
Jsem laik, co má doma rok fungující FVE 6kWp + 9kWh baterii, system SOLAX H3 s Triple power baterii (2x 4,5kWh).
Aktuální situace: po instalaci mi bylo realizační firmou řečeno, že není problém kdykoliv v budoucnu rozšířit jak panely (další string připojit do měniče možno), tak baterii do systému (jedna řídící a až tři další do série že systém umí řídit).
Téma zní: Dává to smysl technicky a finančně?? Přetoky mam přes léto kolem 20kWh/den, ale každý den ráno bych větší baterii uživil.

Pročítám různá fóra, články, média a je to tak 50/50. Buď se dočtu, že není problém kdykoliv rozšířit až do 10kWp a baterii jak finance dovolí, nebo se dočtu že se nedoporučuje do stávajícího, nějakou dobu fungujícího, systému, doplňovat nové baterie. Že to "nedělá dobře" elektronice řízení, bateriím, atpod. (navíc se prý 4,5kWh triple power již nevyrábějí a musel by být osazen doplňující modul 5,3kWh).

Mohl by mi prosím zde někdo rozumně poradit, kde ta pravda je...? Či někoho doporučit na konzultaci?
Děkuji,
JS

Upraveno autorem před rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.