Obec mě prý nemůže připojit kvůli nedostatečné kapacitě ČOV

Rubriky:

Reklama
PS Petra Sýkorová @petra.sykorova před rokem19.08.2022 13:18:38
Obec mě prý nemůže připojit kvůli nedostatečné kapacitě ČOV

Dobrý den,

stavíme si s přítelem domek svépomocí. Tudíž nám vše trvá déle než ostatním, co si kolem nás nechávají postavit baráky od firem. Nyní jsme chtěli řešit napojení na obecní kanalizaci (vše je připraveno...jímka, tlakové čerpadlo, jelikož máme tlakovou kanalizaci atd.) a nyní nám obec oznámila, že nás nepřipojí, kvůli přeplněné kapacitě ČOVky. Má se začít řešit investice na rekonstrukci ČOV a nové připojení prý bude možné tak za 2 roky.

Stavební povolení již máme od roku 2020. A domy, které měli stavební povolení o rok později, ale zažádali si dříve o připojení byly ještě před nedávnem v klidu připojeni. Chápu, asi zde platí kdo dřív příjde, ten dřív mele.

Moje otázka tedy zní, jestli mám nárok na připojení, když máme již nějakou dobu stavební povolení? Všechny baráky kolem nás jsou připojeny a u nás již stačí jen pustit kohoutek.

Nebo měl by někdo nějakou jinou radu, abychom mohli bydlet v baráku a nečekat dva roky na připojení kanalizace? (kromě teda výstavby žumpy)
Již teď bydlíme v karavanu na pozemku, abychom u toho i mohli stavět, takže na pozemku kadiboudu máme. Ale já už bych fakt moc chtěla začít chodit na normální záchod a bydlet v domečku :-D :-D Za každou i malou radu budu vděčná.

Petra

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.