Chytrý termostat do rodinného domu

Rubriky:

Reklama
JV Jan Vlach @jan.vlach663 před rokem20.08.2022 18:54:28
Chytrý termostat do rodinného domu

Zdravím,

řešíme výměnu termostatu a s tím pravděpodobně i regulaci vytápění v rodinném domě. Používáme plynový kotel Baxi Luna Platinum 1.24 GA, který ohřívá vodu do topení i užitkovou vodu. Doteď jsme plánovali vyměnit termostat, který přišel s kotlem za chytrý termostat Netatmo s tím, že bychom zároveň osadily radiátory chytrými hlavicemi od Netatma. Hlavním záměrem byla lepší regulace topení v přístavbě, ve které máme pouze radiátory zabudované do podlahy před okny, a nejsou tudíž regulovatelné. Dále jsme chtěli využít lepší regulace topení v ostatních místnostech, kde nejsme spokojeni s fungováním stávajících hlavic, které "topí až moc nebo málo".

Po pročtení místního fóra jsem ale narazil na nepříliš dobré ohlasy na Netatmo z důvodů, že nereguluje ohřev UTV, a že pouze "vypíná a zapíná" kotel. Máte tedy nějaké alternativy? Například podobný systém od společnosti TADO? Nebo Netatmo použít i tak a nějakým jiným způsobem regulovat ohřev UTV? Chtěli bychom, aby řešení bylo "chytré" a dalo se v nejlepším případě napojit na Apple Homekit.

Děkuji moc za odpovědi a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.