Zdravím. Také bych potřeboval radu, co mám špatně. Topení funguje jak má, kotel jede v rozsahu 85-90°C. Při běžícím oběh. čerpadle spínaném pokojovým termostatem se vytápí dům, po vypnutí čerpadla se nahřeje Aku nádrž a kotel vypne. Pokud otevřu ventily do bojleru, tak se nahřeje i bojler. Stane se ale, že dům se 2-3x vytopí z aku nádrže. Tak klesne teplota na horních 72°C a spodních 40°C. Při dalším sepnutí čerpadla klesne horní pod 70° a začne se rozbíhat kotel. Jenže než nastartuje a začne dávat do systému teplou vodu, tak topící voda bojler vychladí na 40° (a pokud nechám zapnutou elektriku, tak bude bojler vytápět dům). Schema jsem nějak vytvořil. Podle mě zpětná klapka nepomůže. Takže co? Díky za rady
Díky. Tahle varianta přijde až s výměnou bojleru, což bohužel nebude dlouho trvat. AN mám za příčkou (původní uhelna),…
před 2 roky
Nevýhodou tohoto řešení je, že pokud nepotřebujete topit, tak se ani nebude nahřívat bojler. Standardně se to dělá jak…
před 2 roky
Díky, asi opravdu nejjednodušší řešení. Jen se musí zapojit obráceně - otevřeno, když je teplota vysoká
před 2 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení