Ahoj všem, mám kotele Acond Pro R, ale bohužel jsem poněkud rozčarován možností a inteligencí nastavování režimu přes den. Například jediná možnost, kdy se má vytápět sekundární okruh, je zjištění jednotky, že v referenční místnosti je zjištěná teplota pod stanovenou Pokud to nezjistí, tak vytápí pouze primární okruh, zcela zbytečně. (7kw za den při prům teplotě 11 st. )
Rešením by se nabízelo snížit teplotu vody na zpátečcce v primárním okruhu, aby se kotel nespínal tak často, ale má to za následek přepnutí na manuální provoz, tedy zrušení automatického provozu, čímž se odbourá jistá výhodnost a automatizace při vytápění, když nikdo není doma, či přes noc. Při umělém poklesu v manuálu, pokud ponížím teplotu zpátečky, pak při zjištění, že se má topit (referenční teplota místnosti) se ohřeje voda pouze natolik, nakolik jsem určil zpátečku.
Jak by jste nastavili optimálně režim pro nejmenší spotřebu? Vzhledem k tomu, že mám spoustů pokusů a měření, mohu sdělit výsledky všech možných návrhů a řešení, výhod a nevýhod nastavování různých režimů přes noc a den.
Pro mě zatím závěr, automatický systém má prozatím nejhorší spotřebu, ohřívá si pořád vodu v kotelně na 25 -35 st., podle svého schématu, daného především referenční teplotou, a ani ne venkovní teplotou.aniž by musel.
AS.
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení