smart regulace vytápění v bytě

Rubriky:

Reklama
DP Dalibor Pěnčík @dalibor.pencik před více než rokem12.10.2022 12:48:32
smart regulace vytápění v bytě

Dobrý den,
mám zděnný byt o rozloze cca 72 m2. ložnice na sever, obývák s kuchyní na jih. Vlastní kondenzační kotel Ferroli Concept Tech 10A. Min. tepelný výkon UT (50/30°C) 2kW, max. 10,8 kW. Kotel je používán i pro ohřev TUV. Ztráty bytu jsou Qcm= 5,4 kW. V současném stavu je v obýváku umístěn programovatelný digitální termostat, který je spojený drátově s kotlem.Na radiátorech jsou jen ruční "čkrtiče průtoku".
Vzhledem volbě místnosti a k orientaci je to samosebou špatně. V obýváku je neustále 23-24°C a kotel tedy nesepne a v severních pokojích je zima.
Cílem je mít možnost regulovat výkon radiátorů v jednotilvých místnostech a smart funkce (řízení z mobilu včetně sestavování plánů atd.).
Rád bych vyřešil regulaci topení pomocí termostatických hlavic s protokolem zigbee (+hub).
Docela se mi líbí řada smarthome od Tesly. Hlavně se mi líbí, že se k tomu dá přikoupit senzor CO (ke kotli) a senzory vody (pod myčku a do koupelny).
1-Chtěl bych se zeptat, jestli pro regulaci stačí jen hlavice a hub. A tedy kotel zapne a vypne sám podle teploty na zpátečce nebo podle průtoku?
2-Co když si pořídím navíc teplotní čidla a ty dám v místnosti jinam než je čidlo na termostatické hlavici? Podle čeho se bude řídit regulace teploty v místnosti?
3-Je dobré pořídit venkovní čidlo pro ekvitermní regulaci na kotli? Nevím jestli to můj kotel umí.
4-Mám v koupelně topný žebřík napojený na topný okruh. Je dobré tam dát taky termostatickou hlavici, nebo raději topnou tyč do elektriky?
5-Je možné ovládat a získávát informace z hubu i když nejsem doma na stejné wi-fi?Myslím třeba na dálku zapnout topení, když se vracíme z hor.
děkuji moc za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.