Paralelní spojení 3f Fronius Symo 5 + Solax Power HV X3-Hybrid 10.0 T G4

Rubriky:

Reklama
LH Luděk Hejrovský @ludek.hejrovsky před více než rokem17.11.2022 14:56:14
Paralelní spojení 3f Fronius Symo 5 + Solax Power HV X3-Hybrid 10.0 T G4

Dobrý den,
mám funkční 3f FVE 5kWp se střídačem Fronius Symo 5 a Tenaur Tengeo Power+ boxem pro řízení. Tengeo má na patě domu měření, s Fronius komunikuje po MODBUS, ale nevím, co si povídají. Dodavatel, ČEZ Tenaur je marnej, nejsou ochotni na ničem spolupracovat tech. podpora nulová, je to pro mě takřka černá skříňka. Tengeo pomocí SSR relé řídí ukládání přetoků do vody 3f topnými patronami (podobně jako Wattrouter).
Teď chci doplnit paralelně druhou FVE s měničem Solax Power HV X3-Hybrid 10.0 a bateriemi. Rád bych si ujasnil, jak to bude zapojené, aby to fungovalo a nehádalo se ohledně regulace topných patron a přetoků, když o sobě obě FVE, měniče a Tengeo nebudou vědět.
Chtěl bych, aby většina domu byla připojena na výstup Solaxu schopný provozu bez DS (v režimu EPS myslím, že se tomu tak říká).
Moje možná naivní představa je, že by se úplně na patu domu, před měřidlem Tengeo zapojil smartmetter pro Solax, pak Solax, pak watmetter pro Tengeo, pak Fronius.
Může to tak fungovat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.