Řeším problém, proč se mi tepelné čerpadlo vypíná s chybou o nedostatečném průtoku vody. K tomu bych potřeboval pochopit, jak je vedená voda trubkami topení. Vždycky jsem si laicky myslel, že je to prostě uzavřený okruh ze zdroje tepla a u něj jsou odbočky do jednotlivých radiátorů, takže když zavřu ventil radiátoru, voda si ho nebude všímat a půjde okolo. Teď jsem se snažil dohledat na internetu jak to může být namontované a našel jsem tyhle dva obrázky pro jednotrubkový a dvoutrubkový systém.
Čili to, co jsem si myslel, odpovídá jednotrubkovému systému a tudíž jednotrubkový je ten správný, který neomezuje průtok. U dvoutrubkového když jsou topení zavřená, voda neteče vůbec, TČ chcípne a je potřeba ho restartovat. Otázka tedy je - jak zjistit, který systém doma máme? Nebo jsou ještě nějaké další možnosti?
Pozná se to podle toho kde a jak jsou vedené trubky k radiátorům? Je to typový rodinný dům od Central Groupu postavený v roce 2009, původní vytápění bylo plynovým kotlem. Při koupi domu jsme žádné podrobné nákresy topného systému nedostali.
Cerpadlo byva pristupne a na tele ma prepinac pro 3 vykony. Po jake dobe TC vypina?
před 2 roky
Může, protože například 10 ks radiátorů typ 11 600x1000 mm má celkový objem vody 31 l, zatímco 500 m podlahové trubky…
před 2 roky
Jestli chcete do problému trochu zasvětit tak pošlete tel. na kotel@atlas.cz zavolám.
před 2 roky
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení