Investovat do TČ ?

Rubriky:

Reklama
ZO Tomáš P. @zohan před více než rokem12.12.2022 22:38:25
Investovat do TČ ?

Ahoj ,
Mám dotaz ohl. koupě TČ .
Máme cca 10r po rekonstrukci RD, rohový dům cca 170m čtverečních vytápěné plochy - přízemí a podkroví, zatepleno 14cm EPS, Plast okna + 3jskla ,na stropě ze střechy 30cm vaty.
Celý dům máme na elektřinu (plyn není zaveden), topíme elektrokotlem do radiátorů (55°C) i bojleru a v kuchyni , koupelně, wc a ložnici máme i podlahové el. topení, které jen mírně temperuje podlahu, že je slabě vlažná. V celém domě topíme na cca 22°C a za rok máme spotřebu EE za celý dům ve 4 dospělých vč myčky, sušičky....indukce , teplé vody za všechny roky průměrně 15MW. (14 - 16).
Ještě do konce r 2024 mám cenu cca 2.20 KW (D45d), takže to bude nějakých 42000kč plus-mínus.
Takže otázka: vyplatí se mi přejít na TČ ? Bude tam nějaká reálná návratnost?

Neznám nikoho v okolí, kdo by TČ měl a co čtu různé diskuze, tak se nic moc nedá dozvědět....reálná spotřeba proti elektrokotli...atd. , až zde diskuze žije, tak uvidíme co se poučím a dozvím.
Jde mi hlavně o to, že mám málo místa v technické mistnosti a docela blízko sousedy..ze všech stran cca 15m, tak aby to nerušilo.

Díky moc za reakce a případné rady a zkušenosti.

Ještě bych doplnil, že to mělo být vzduch / voda , protože máme malý pozemek, kam by se potřebné technologie zem / voda nevešly.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

112 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.