Protherm 25 KKO + Thermolink P2 + ekv. regulaceDobrý den,
mám dotaz mám podlahové topení + radiátory a ohřev vody vše kondenzačním plynovým kotlem (jedna smyčka - dole podlahovka nahoře radiátory + termohlavice. Nebyla k tomu žádná regulace a tak jsem si nastavoval teplotu vody do otopného systému na kotli + zapínal OTV. Teď mi tam servisák od Prothemru dal regulaci ekvitermem + termostat pokojový thermolink P/2. Vypnul automatické řízení ekvitermu. Nastavil tam topnou křivku 0,4 a řekl ať ubírám nebo dávám vyšší podle vypozorovaných parametrů. Nastavil mi teploty na každý den na termostatu. Můj dotaz jen teď zní, protože bez regulace mi jel kotel pořád třeba 32°C ohřev vody při 0°C venku byla teplota v místnosti 22°C a teď třeba na noc, kde mám nastavenou teplotu 19,5 °C, tak kotel je asi vypnutý a ukazuje to na kotli teplotu vody 10 °C. Na 4 hodinu nastavil 20 °C a kotel vodu vyhřívá na 36°C - 38°C dnes bylo u nás -6°C. Teď jen nevím co je myšleno abych si tu křivku v případě potřeby přenastavil. Mám to chápat tak, že mám vypozorovat jestli je třeba kotel schopen do topit třeba teplotu z 20°C na 21°C třeba za hodinu. nebo když dám třeba křivku nižší tak kotel nebude schopen požadované teploty vůbec dosáhnout. Děkuji za radu už jsem z toho jelen.