Automatický kotel nedotápí do požadované teploty

Rubriky:

Reklama
LD Lukyn D @lukyn.d před více než rokem29.01.2023 14:01:13
Automatický kotel nedotápí do požadované teploty

Dobrý den, již 5 let máme kotel witkowski KMB-RP s regulátorem titanic+, kotel je dimenzovaný na 80kw přes trojcestný ventil vytápí totiž firemní budovu s 23 radiátory a bytovou část s rozlohou 170m2 kde je podlahové topení. Poslední dobou si nevím rady s nastavením kotle, topím na hnědé uhlí ořech 2 most (zkouším poprvé jindy jsem vždy měl bilinu). Kotel se u středního nastavení čerpadla s časem podávání 12 sekund, pauzou mezi podáváním 1 minutu a výkonem ventilátoru na 6 zvládne nahřát cca na 57 stupňu z nastavených 65ti. Obchodní zástupce kotle witkowki mi kdysi radil dávat podávání na 15-25 sekund a prodlevu 45-55 s ventilátorem na 4-5 to ale způsobilo že uhli nedopálené přepadávalo. S nynějším nastavením sice občas spadne trošku nedopaleného uhlí ale kotel se nevytopí pořádně, hořák a všechny průduchy jsou čistěné defakto každodenně. Prosím o radu s tím jak buď kotel nastavit nebo co konkrétního udělat aby kotel nahřál příkládám obrázek ohniště.
Ps: Na jaře když topím na dřevě není problém kotel vyhnal i na 75-80 stupňů

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.