Vnitřní zateplení podkroví

Rubriky:

Reklama
VV Václav Vidner @vaclav.vidner před více než rokem02.02.2023 20:34:43
Vnitřní zateplení podkroví

Ahoj,
prosím o radu, máme starý kameninovo – cihlový dům, síla stěny spodku je 60cm nezateplených, zde to již máme obyvatelné a žijeme tu. Nyní začínáme pomalu dělat vršek, ale nevím si rady, co bude nejoptimálnější.
Podkroví, kde jsem již začal s izolací střechy a přizdíváním stěn je čistě cihlové a síla stěny je zde 30cm – na cihlu a vápnitá omítka. Původní nápad byl přizdít 20cm Ytongem a nechat 5cm mezeru od původní zdi a tu vysypat perlitem.
Již zde už ale potřebuji poradit, jelikož si myslím, že mám špatně stávající zateplení střechy, kde je zatepleno až k pozednici a k tomu bych následně dozdil ten Ytong, mám dojem, že by to mělo být opačně? Je toto řešení vůbec reálné a funkční?
Během zimy mě ještě napadlo, zda by nebylo lepší Ytong odřezat, udělat rastr z latí nebo profilů, mezi to nastrkat vatu a celé to přikrýt např. SDK deskama.
Poslední varianta by byla odřezat Ytong, udělat rošt a nechat to celé nastříkat pěnovou izolací, ale nejsem si jist, jak by to fungovalo s tou cihlovou zdí a přecijen je to už lehce dražší.
Druhá část, kde jsou vyzděné pilíře je také cihlová, ale zde je síla stěny už jen 15cm. Tuto část také řešíme, také by měla být obyvatelná.
Zateplení zvenčí opravdu nelze provést a nepřipadá ani v úvahu.
Jak to prosím vidíte ze svého pohledu?
Děkuji za radu. Vidner

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.